top of page

Smellerkurs

- Nesearbeid for alle snuter!

Kurs i Smeller (spesialsøk)

Spesialsøk som aktivisering

At hunden har en fantastisk nese er nok noe de fleste vet. Hunder kan lære å søke etter nesten hva som helst – lungekreft, forsvunnede mennesker, falske pengesedler, mugg, kantareller, narkotika, bomber, m.m. De kan søke på et superhøyt nivå med en fantastisk presisjon, og de kan søke etter enklere ting, bare for å ha det gøy! Spesialsøk kan altså anvendes både til lek og alvor, og er en kjempefin aktivisering! Man kan med andre ord legge listen akkurat der man selv vil, avhengig av hva man vil benytte treningen til. På kurset i Smeller (spesialsøk) lærer vi hundene (og hundeførerne) metoden, og den er den samme nesten uansett hva man skal søke etter. Dere får i løpet av kurset med dere all kunnskap dere behøver for å kunne trene hunden hjemme på egenhånd, samtidig som dere får alle "verktøy" dere trenger for å ha det gøy med hunden deres på en helt ny måte. Som en ekstra bonus kommer hunden garantert til å elske det!

Spesialsøk som aktivisering passer alle hunder, uansett rase, kjønn og alder, - fra valper til eldre hunder, energiske hunder som trenger å lære seg å jobbe konsentrert og avslappet, forsiktige hunder som trenger å få mestringsfølelse og økt selvtillit, hunder som har trent "alt annet", og hunder som ikke har trent spesielt aktivt tidligere i det hele tatt.

Treningen tilpasses og tilrettelegges hvert individ! Gjennom å ta del i hverandres hunders treningsøkter, får dere i tillegg tips til hvordan ulike problemstillinger som kan dukke opp lenger frem i treningen kan løses. 

Om SMELLER

Smeller er en form for spesialsøk, og er en relativt ny hundesport, som passer for alle som liker nesearbeid. Søksarbeid er en naturlig og sunn måte å aktivisere hunden på. Det å få arbeide selvstendig med nesen sin øker hundens selvtillit og mestringsfølelse, samtidig som det styrker samarbeidet mellom hund og eier. De ulike øvelsene i smeller byr på nye lukter og søksområder, og gir hunden god, hardtarbeidende og konsentrert trening, på en måte som er svært naturlig for den. Dette kurset passer derfor for ALLE hunder! 

Smeller er utmerket både som aktivisering til hjemmebruk, siden man kan trene på hvor som helst og når som helst, både inne og ute, og man kan også gå videre med sporten og konkurrere i smeller, dersom man ønsker det. Smeller, både som sport og som konkurranseform, er fortsatt i oppstartfasen og under utvikling. Les mer om smeller-sporten her: www.smeller.no 

Dette kurset passer alle hunder i alle aldre, og er en helt super måte å aktivisere hunden din på! - I tillegg synes de fleste hunder dette er utrolig morsomt!

Pris for kurset: 2500,- Påmelding er økonomisk bindende

Kurset går over 6 kurskvelder. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

For oppstart av nye kurs se under arrangementer på Idas Hundeglede sin Facebookside (link nederst på siden).

For mer informasjon, spørsmål eller påmelding, ta kontakt på mail: idashundeglede@gmail.com - eller bruk kontaktskjemaet nederst på siden.

Huskelisten: - Generell informasjon i forkant av alle kurs (Trykk på "Huskelisten" for å se)

Kontakt

Navn*

E-postadresse*

Melding*

Facebook

bottom of page