top of page

Valpekurs

- legger det gode grunnlaget for videre samarbeid med din hund!

Gratulerer med nytt familiemedlem!

Når det nye nurket av et familiemedlem har kommet i hus og fått gjort seg litt kjent og husvarm i sitt nye hjem, er det alltid en fordel å gå et valpekurs sammen, både for å legge et godt grunnlag for et positivt og hyggelig samarbeid, og for å starte tidligst mulig med gode vaner og rutiner i hverdagen! 

Valpekurset passer for valper mellom 2-6 måneder. I denne perioden er det viktig å ta vare på valpens naturlige nysgjerrighet, lekenhet, og spontanitet. De første mnd i valpens liv legges grunnlaget for deg og din valps forhold. Under kurset vil vi gjennomgå fine og morsomme øvelser for å bygge et godt grunnlag for kontakt, samarbeid, håntering og lydighet. 

Sosialiseringstrening med andre hunder, dyr og mennesker, og miljøtrening for å gjøre hunden din trygg i nye situasjoner er også viktig den første tiden i valpens liv. Vi vil derfor gjennomgå trygge og positive tiltak for dette. 

Kurset starter den første kurskvelden med teori og foredraget "Alt om Valpen". Videre vil det bli praktisk trening en gang i uken i 5 uker, for full opplæring i alle øvelser. Hver kurskveld avsluttes med kontrollert lek med de andre valpene, for sosialisering og for å lære hvordan å kommunisere høflig med andre hunder. Etter hvert kurstillfelle får du tilsendt et kursskriv som inneholder alle øvelsene vi har gjennomgått, slik at du kan repetere og trene videre hjemme. 

Under kurset vil vi gå gjennom bl.a.:

* Valpens utviklimg og behov

* Læringsteori, treningsfilosofi, regler og forebygging mot problemadferd

* sosial- og miljøtrening

* Kontakt, samarbeid og "fri"

* Treningsteknikk

* Belønningsteknikk

* Oppmerksomhet som treningsverktøy

* Gå pent i bånd

* Sitt

* Dekk

* Be om lov før handling

* Innkalling

* Hilsetrening - mennesker (ikke hoppe)

* Hilsetrening - hunder (hilse høflig)

* Håndtering

* Mentaltrening/aktivisering

* Klikkertrening

* Alene hjemme-trening

* m.m.

Kurset går 1 kveld i uken over 5 ganger med hund, pluss en 2 timers teorikveld på nett som man får tilgang til umiddelbart ved påmelding. I tillegg får man tilgang til en lukket FB-gruppe der man kan stille spørsmål m.m. og få hjelp til det man behøver også utenom kurskveldene.


Pris for valpekurset: kr 2450. (Økonomisk bindende påmelding)

For oppstart av nye kurs, se under arrangementer på Hundeglede Hundeskole sin Facebookside (link nederst på siden).

For mer spørsmål eller påmelding, ta kontakt på mail: pamelding@hundeglede.dog     - eller bruk kontaktskjemaet nederst på siden.

Huskelisten: - generell informasjon i forkant av alle kurs. Trykk på "Huskelisten" for å se -

Kontakt

Navn*

E-postadresse*

Melding*

Facebook

bottom of page